En upplevelserik resa som börjar och slutar i Malmö
 

Under hela vistelsen ingår frukost och boende, även alla entréer ingår.
Vissa dagar ingår lunch eller middag, och ibland både lunch och middag.
All dryck får du bekosta själv.
Din guide finns tillgänglig hela tiden om du skulle behöva något. Vi åker buss. 


 

Dag 1 - På em/kväll startar vi färden i Kastrup, Köpenhamn/Malmö. Vi kör mot Småland och Kalmar. Här stannar vi tre nätter.

Dag 2 - Idag tar vi det lugnt på fm och efter lunch åker till Kosta Glasbruk där vi tillbringar hela eftermiddagen och kvällen. Vi kommer att roa oss med diverse aktiviteter, som t.ex glasblåsning.
 Middag ingår.

Dag 3 - Idag åker vi över bron till Öland för att besöka bl.a Solliden och Borgholms slott. 
Lunch ingår.

Dag 4 - Idag lämnar vi Kalmar och tar oss till Nybro för att besöka Madesjö Hembygdsmuseum. Här ska vi se på hur olika miljöer såg ut förr i tiden. På eftermiddagen ska vi på nära håll besöka skogens konung i dess naturliga miljö. Därefter förflyttar vi oss till mitten av Skåne där vi ska stanna i sju nätter.

Dag 5 - Efter tre intensiva dagar med mycket intryck och upplevelser ska vi idag börja med att besöka Christinehofs slott, där vi vandrar runt och ser hur det såg ut på 1700-talet. Senare på eftermiddagen ska vi besöka ett spettkaksbageri. Just den berömda spettkakan får endast heta så om den bakas i Skåne.
Lunch ingår.

Dag 6 - Idag styr vi kosan mot Höörs Djurpark där vi ska träffa djur som kommer från de Nordiska länder. Vi ska även få närvara vid matning av vissa djur.
Lunch ingår.

Dag 7 - Vi åker till Ale Stenar, här har de hittat fornminnen sedan 800-talet. Fortsätter vidare till Kivik och musteriet, besöket kommer att gå i äpplets tecken. Därefter fortsätter vi mot nya mål.
Lunch och en Sandwich på kvällen ingår.

Dag 8 - Idag går färden mot Lund och dess fantastiska Domkyrka med sitt speciella klockspel och krypta. Vi fortsätter färden mot Malmö och den unika byggnaden Turning Torso, där vi får en guidad tur. Efter besöket kör vi över den fantastiska Öresundsbron till Danmark för att besöka "Blå Planeten".

Dag 9 - Idag åker vi till Höllviken och besöker Fotevikens vikingaby. Här strosar vi runt hela dagen och ser hur de levde och vad de gjorde på vikingatiden.
Lunch ingår.

Dag 10 - Idag är det fritt schema på förmiddagen, och på eftermiddagen åker vi till Malmö och det nästan nybyggda Emporia, ett gigantiskt köpcentra byggt av mycket glas. På taket av byggnaden kan du vandra ute i det fria och njuta av blommor, gräsmattor och en underbar utsikt. Kvällen avslutas med en trevlig middag tillsammans.
Middag ingår.


Dag 11 - Efter utchecking är det hemresa.

 


Resdatum 2018
9 - 20 juli

Pris: 24 900 kr
Enkelrumstillägg 2 000 kr